Artistic floral roofgarden A’dam
#

Op de zesde verdieping in Amsterdam-Zuid, hebben we een werkelijk kunstzinnig dakterras gerealiseerd! Dit dakterras is niet alleen een visuele traktatie, maar ook een oase van luxe en wellness. Het dakterras biedt een panoramisch uitzicht over Amsterdam-Zuid, waar de stedelijke skyline harmonieus samensmelt met de serene schoonheid van het aangeplante groen. Deze betoverende setting vormt het canvas voor een stadstuin die zowel uitnodigend als inspirerend is.

Een uniek element van dit dakterras zijn de cortenstalen lopers, kunstzinnig uitgelaserd met de contouren van de stad Amsterdam. Deze artistieke paden brengen een stukje van de stad naar het dakterras en zorgen voor een subtiele verbinding tussen de stedelijke omgeving en deze exclusieve buitenruimte. Het complexe lijnenspel van de uitgelaserde contouren vormt een boeiend patroon dat zowel overdag met zonlicht als ’s avonds met de LED een magische schaduwspel vormt. De lopers komen op drie plaatsen terug op het ruimte dakterras en in elke hoek leidt de loper naar een ander artistieke vrouwelijk sculptuur.

Centraal op het terras maakte we deze stoere handgemaakte buitenkeuken, uitgerust met een premium Boretti BBQ. Deze robuuste keuken is niet alleen een functioneel hoogstandje met de wasbak en geïntegreerde koelkast, maar ook een esthetisch pronkstuk, waar koken wordt verheven tot een culinaire kunstvorm. Er is een eethoek gecreëerd onder de moderne aluminium pergola. Deze pergola zorgt met de hanglampen voor een intieme sfeer tijdens gezellige diners.

In de hoek van dit groene paradijs plaatste we een uitnodigende hottub, waar men kan genieten van een rustgevend bad terwijl men uitkijkt over de stad. Voor een verfrissende ervaring installeerde we een buitendouche, die bijdraagt aan het wellnessgevoel van deze unieke rooftopgarden.

De verhoogde plantenbakken, vervaardigd uit cortenstaal, zorgen niet alleen voor een stijlvolle en natuurlijke privacy- en geluidsbarrière maar fungeren ook als valbeveiliging. Deels gevuld met lava voor de dakbelasting konden wij aan alle vergunningen voldoen. De stalen bakken zijn beplant met weelderige prairiebeplanting en dansende grassen, die een gevoel van beslotenheid creëren zonder het open karakter van het dakterras te verstoren. De beplanting op het dakterras is zorgvuldig samengesteld en wordt ook door Garden Vision onderhouden. Deze beplanting zorgt niet alleen voor een prachtig visueel effect, maar bevordert ook de biodiversiteit in de stedelijke omgeving.

Dit modern kunstzinnig dakterras in Amsterdam-Zuid is een toonbeeld van eigentijdse luxe en verfijnd ontwerp. Elke element, van de wellnessvoorzieningen tot de beplanting en de handgemaakte buitenkeuken, is met zorg en vakmanschap uitgekozen om een harmonieuze en elegante buitenruimte te creëren. Hier kunnen bewoners genieten van het beste dat het buitenleven te bieden heeft, midden in de bruisende stad.

Realisatie Architect

Garden Vision Exclusive

 

Studio REDD

 

Partners Locatie

Esthec

Razendbouw

OutdoorNL

 

Amsterdam

Oppervlakte Fotografie
175 m2 Robert Koelewijn Fotografie

Uw tuindromen bespreken met ons?

Wij staan klaar om uw buitenruimte te transformeren tot de ultieme tuin. Neem vrijblijvend contact met ons op. We kunnen samen uw tuindromen werkelijkheid maken.