De waanzin van het detail in hartje Amsterdam
#

Een exclusieve stadstuin met een spectaculair dakterras waarin grandeur en allure tot in detail zijn doorgevoerd als volwaardig onderdeel van een historisch Amsterdams pand.

We hebbend de stadstuin in vier lagen volledig herontworpen en ingericht met veel imponerende elementen. Daarbij is geen enkele concessie gedaan betreffende luxe, comfort, het maatwerk en het afwerkingsniveau. Dit is te zien en te voelen!

Door de hoogteverschillen ontstaan er als het ware vier tuinkamers van boven naar beneden; het grote terras met buitenkeuken, de eigentijdse zitkuil, de luxe eethoek met de spiegelvijver en de trap naar de gym waar je ook “buiten” kunt sporten. De ruimtes hebben we aan elkaar verbonden met elegante keramische traptreden met indirecte led-verlichting voor een magisch effect in de avond.

Door de gold metallic schermen aan de achterzijde van de tuin is de buitenruimte intiem maar ook transparant met de omgeving en daardoor heel ruimtelijk. Door de metershoge schuifpui die volledig opengeschoven kan worden is de tuin en dus ook buitenkeuken volledig bij de living van het grachtenpand te betrekken.  Door middel van de glazen balustrade heb je een mooi overzicht over de gehele tuin maar is wel op esthetische wijze aan de veiligheid gedacht voor de aanwezige hoogteverschillen.

Op het buitenterras hebben we een deftige buitenkeuken ontworpen, een unieke combinatie van functionaliteit, allure en esthetiek. Het keukenblad vervaardigde we in zelfde lijn als de overige buitenmeubels in hoogwaardig natuursteen. Dit kwartsiet hebben we geselecteerd omdat het geschikt is voor buitengebruik. De Belvedere kwartsiet verkozen we in dit project vanwege de marmerachtige uitstraling met de fijne goudkleurige adering.

De zeer hoogwaardige maatwerk outdoorkitchen is van alle denkbare luxe voorzien; een grilplaat, ingebouwde Big Green Egg en verzonken zwarte wasbak met bijpassende zwarte buitenkraan. De buitenkeuken maakte we compleet met ingebouwde wijnklimaatkast.

Op duurzaam materiaal is niet bespaard en daarom vind je veel Esthec vlonders terug. Zowel op het terras als in de zitkuil en de erfafscheidingen en op de verhoogde plantenbakken die met facade plank zijn uitgevoerd. De riante eigentijdse zitkuil maakte we met dezelfde duurzame Esthec vlonderplank waardoor deze makkelijk te onderhouden is en niet verkleurt. Rondom de geïntegreerde gashaard kun je gemakkelijk met twaalf personen van de loungehoek genieten.

De eethoek plaatste we op grind wat niet alleen een luxe uitstraling geeft maar ook een duurzame waterbuffer is bij extreme regenval. De waterval in de spiegelvijver geeft de buitenbeleving een extra dimensie. De pergola boven de eethoek geeft een intieme sfeer. De lange acht-persoons eettafel is uitgerust met ingebouwd koelvak voor de drank en geïntegreerde gashaard. Wanneer de sfeervol geweven hanglampen aanspringen domineert er een gevoel van sereniteit.

Qua beplanting springt de meerstammige prunus in het oog. De leibeuken zijn een subtiele groene afscheiding voor de privacy met de buren.

“Een stadse oase van groen, luxe ontspanning en privacy! Het dakterras is ook prachtig aangelegd. Hier is wederom uitgegaan van comfort en exclusiviteit waarbij kwaliteit de hoofdrol speelt. Alles is aanwezig voor het ultieme buitenleven in de stad.” Bron: Eefje Voogd Makelaardij / Amsterdam.

Kijk voor het luxe dakterras van dit project in Portfolio spectaculair high-end dakterras

Realisatie Architect

Garden Vision Exclusive

 

Studio Meulenberg

 

Partners Locatie

Esthec

OutdoorNL

Tribu

Big Green Egg

 

Amsterdam-Zuid

Oppervlakte Fotografie

100 m2

Hans Gorter

 

Uw tuindromen bespreken met ons?

Wij staan klaar om uw buitenruimte te transformeren tot de ultieme tuin. Neem vrijblijvend contact met ons op. We kunnen samen uw tuindromen werkelijkheid maken.