Spectaculair high-end dakterras
#

Op de 3e verdieping van dit historisch pand maakte we een high-end dakterras met een adembenemend, panoramisch uitzicht over heel Amsterdam. Hier is net als bij de stadstuin beneden uitgegaan van comfort en exclusiviteit waarbij kwaliteit de hoofdrol speelt. Je betreedt het dak via een zorgvuldig getimmerde dakopbouw. Door de weldoordachte indeling is maximaal gebruik gemaakt van de ruimte. De materiaalkeuze, de indirecte verlichting en de afwerking maken het geheel tot een exclusieve beleving.

Op deze rooftop hebben we de wellness centraal gesteld. We hesen een zes-persoons Spa op het dak en plaatste deze in een chique Esthec ombouw. De luxe Sundance Spa’s, waarvan we ook dealer zijn, plaatsen we al vaker in een strakke Esthec ombouw op een duurzaam Esthec terrasvlonder. Voor ons een logische keuze want deze unieke kunststof plank heeft geen uitzettingscoëfficiënt, is vrij van verkleuringen, splintervrij en zelfs in natte conditie slipvast. En niet onbelangrijk ook nog gemakkelijk schoon te maken. De Esthec planken hebben van zichzelf een luxe uitstraling en zijn verkrijgbaar in maar liefst negen verschillende kleuren en twee verschillende breedtematen.

We lanceerde hier onze nieuwste innovatie in de praktijk: het ‘electric removable jacuzzi deck’! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn; met 1 druk op de knop je tuin transformeren tot wellness oase en naderhand weer met één vinger afsluiten voor de perfecte isolatie, veiligheid en optimaal ruimtegebruik. Dat is baden in luxe!

Het water blijft door het geïsoleerde dek goed op temperatuur en schoon. Je creëert extra ruimte voor een zitje als de spa niet in gebruik is. En vierde voordeel dat misschien nog wel het zwaarst weegt is de veilige afsluiting van het zwemwater voor kinderen en/of huisdieren. De bedienzuil is met een sleutel uitgevoerd zodat alleen daartoe bevoegden het dek kunnen openen of sluiten. De knop dient tijdens bediening te worden vastgehouden en is zo verzekerd van een veilige bediening naast de aanwezige noodknop. Een fraai en eenvoudig te bedienen jacuzzi-luik voor een avondje heerlijk relaxen (lees de Blog over deze innovatie)

Het electrische dek combineerde we met een elektrische tv-lift voor een thuisbioscoop ervaring in de Spa. Naast de Esthec trap plaatste we de wijnklimaatkast in een marmeren ombouw in hetzelfde natuursteen als de eettafel met ingebouwde gashaard. (Al deze meubels hebben wij handgemaakt en zorgvuldig het dak op gehesen).

De natuurstenen meubels vervaardigen we in zelfde lijn als de overige buitenmeubels in hoogwaardig marmer. Dit kwartsiet hebben we geselecteerd omdat het geschikt is voor buitengebruik. De Belvedere kwartsiet verkozen we in dit project vanwege de marmerachtige uitstraling met de fijne goudkleurige adering.

Tegenover het bubbelbad plaatste we de bijpassende buitendouche die we in messing lieten poedercoaten met een luxe knipoog. De robuuste metalen palenrijen komen in het ontwerp steeds terug, en zorgen ook voor de privacy van de buitendouche. Dit soort details maakt de daktuin echt uniek.

Tot slot is er met de grote uitgelichte Atelier vierkant potten nog extra privacy gecreëerd. Alsmede ook met de verhoogde op maat gemaakte stalen plantenbakken met daarin de dansende bamboe. Gecombineerd met weelderige grassen en varens beleef je hier de perfecte zonsondergang!

“Een stadse oase van groen, luxe ontspanning en privacy! Het dakterras is ook prachtig aangelegd. Hier is wederom uitgegaan van comfort en exclusiviteit waarbij kwaliteit de hoofdrol speelt. Alles is aanwezig voor het ultieme buitenleven in de stad.” Bron: Eefje Voogd Makelaardij / Amsterdam.

Kijk voor de exclusieve benedentuin van dit project in Portfolio De waanzin van het detail in hartje Amsterdam

Realisatie Architect

Garden Vision Exclusive

 

Studio Meulenberg

 

Partners Locatie

Esthec

OutdoorNL

Sundance Spa

Atelier Vierkant

 

Amsterdam-Zuid

Oppervlakte Fotografie
125 m2 Hans Gorter

 

Uw tuindromen bespreken met ons?

Wij staan klaar om uw buitenruimte te transformeren tot de ultieme tuin. Neem vrijblijvend contact met ons op. We kunnen samen uw tuindromen werkelijkheid maken.