#
Ultieme wellness innovatie; ‘elektrisch jacuzzi luik’

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn; met 1 druk op de knop je tuin transformeren tot wellness oase en naderhand weer met één vinger afsluiten. Zo creëer je de perfecte isolatie van je spa en veiligheid en optimaal ruimtegebruik in de tuin. Dat is baden in luxe met onze nieuwste innovatie ‘electric removable jacuzzi deck’!

De uitkomst voor elke interieur- en tuinarchitect die met ruimtegebrek stoeit in het ontwerp van de wellnessruimte binnen of buiten. Wanneer de jacuzzi of plungepool dan weggewerkt kan worden onder een dek, dat de functionaliteit heeft van een terras, heb je het beste van twee werelden. Met dit verzoek gingen wij nauwkeurig aan de slag!

Vooral bij een stadstuin of dakterras is het indelen van de ruimte vaak een uitdaging. Van architecten wordt verwacht op een beperkte oppervlakte een functionele indeling te ontwerpen voor de vele wellness elementen die een luxe tuin bevat; zwembad of zwemspa , jacuzzi  met buitendouche en soms nog een sauna of hamam. We komen het allemaal tegen in de exclusieve tuinen die we creëren. En dan ook allemaal nog zo esthetisch mogelijk verwerkt.

We waren dan ook verrukt toen we op de afgelopen voorjaarsbeurs voor de nieuwste woon- en tuintrends ’24 onze innovatie konden laten zien; een ‘electric removable jacuzzi deck’! Architecten, hoveniers en zwembadleveranciers waren dan ook meteen enthousiast. Dit is de oplossing om een jacuzzi, plungepool of zwemspa, esthetisch en functioneel af te sluiten na gebruik!

Het water blijft door het geïsoleerde luik goed op temperatuur en schoon. Je creëert extra ruimte voor een zitje als de spa niet in gebruik is. En vierde voordeel dat misschien nog wel het zwaarst weegt is de veilige afsluiting van het zwemwater voor kinderen en/of huisdieren.

De bedienzuil is met een sleutel uitgevoerd zodat alleen daartoe bevoegden het dek kunnen openen of sluiten. De knop dient tijdens bediening te worden vastgehouden en is zo verzekerd van een veilige bediening naast de aanwezige noodknop. Voor een avondje wellness open je met één druk op de knop het fraaie elektrische dek waarna je heerlijk kunt relaxen in je luxe jacuzzi. Na het bubbelen kan het solide dek direct weer afgesloten worden.

De luxe Sundance Spa’s waarvan we ook dealer zijn plaatsen we al vaker in een strakke Esthec ombouw op een duurzaam Esthec terrasvlonder. Voor ons een logische keuze om ook het dek in hetzelfde functionele materiaal uit te voeren. Want deze unieke kunststof plank heeft geen uitzettingscoëfficiënt, is vrij van verkleuringen, splintervrij en zelfs in natte conditie slipvast. En niet onbelangrijk ook nog gemakkelijk schoon te maken. De Esthec planken hebben van zichzelf een luxe uitstraling en zijn verkrijgbaar in maar liefst negen verschillende kleuren en twee verschillende breedtematen.

In de toepassing hierboven op een high-end dakterras in Amsterdam hebben we het  elektrisch dek ook nog gecombineerd met een elektrische tv-lift voor een buiten-tv. De wijnkoelkast integreerde we naast de jacuzzi trap in een natuurstenen ombouw. Dat is het ultieme baden in luxe!

De mogelijkheden voor een elektrisch dek zijn eindeloos. We gaan daarom graag in gesprek om de wensen en afmetingen en mogelijkheden van de Wellness af te stemmen. Maak gerust een vrijblijvende afspraak!

Bekijk hier de complete Welness tuinen van GARDEN vision.